Albinele domesticesunt cele mai uimitoarecreaturidin lumeainsectelor. Corpulal albinei estedelicat, viața ei este scurtă șidușmaniiei sunt numeroși. Cu toate acestea, acestedezavantajesunt ignorate, în timp ce albina își îndeplinește zilnicsarcinade a colectanectarșipolenpe care le aduce în stup pentru ca viitoarelegenerațiide albine să poată prospera. Albina este chiar gata să moară pentru a apărastupul.
Chiar dacă, de-a lungul istoriei, oamenii și animalele au jefuit stupii pentru a gusta mierea, albina a supraviețuit și s-a adaptat la climă și condiții foarte diferite de cele în care au fost recensate pentru prima dată.strong>și la condiții foarte diferite de cele în care au fost înregistrate pentru prima dată. Descoperă în acest articol cum fabrică albinele mierea și cum omul le-a dezvăluitsecretele.

De ce produc albinele miere?
Albinele suntinteligenteșipractice. Înprimăvarășivară, albinelelucrătoare sunt ocupate cu colectarea nectarului și a polenului pentru a facerezervemiere pentruiarna. Albinele nu ar supraviețui în afara stupului în lunile reci de iarnă. Sursele dehranăsunt, de asemenea, foarte rare în timpul iernii.
Ești un fan incontestabil al albinelor? Descoperă colecția noastrăcolecția noastră de obiecte și idei de cadouri cu tematică apicolă
Albinele produc cât mai mult miere posibil în lunile calde, pentru a putea susține colonia în timpul „sezonului mort”. Mierea este folosită pentru a hrăni puii. Noile albine mănâncă nectar și polen, pentru a fi puternice și gata de muncă încă din primăvară.

Mierea
Un nectar prețios
Principalele surse de hrană ale albinelor sunt polenul, nectarul și mierea. Polenul este bogat înproteine, iar nectarul furnizează o gamă largă dezaharuri; fiind astfel bunesurse de energiepe termen scurt. Albineleculegnectarul, care este adus înceluleledin stup, unde este supus unui proces deventilațieșievaporare, pentru a se transforma în final în miere.
Mierea este o sursă esențială de hrană pentru albine, în special pentru albinele domestice. Mierea este o sursă de hrană bogată în energie, zaharuri și hidrați decarbon. Mierea nu se alterează și poate fi depozitată în fagurele stupului. În teorie, poate fi păstrată pentru totdeauna, deoarecebacteriileșiciupercilenu se pot dezvolta în el. Acest lucru înseamnă că mierea este o sursă ideală de hrană pentru iarnă, când rezervele de nectar și polen sunt rare. Pentru a vă face o idee despre durata de conservare a mierii, miere comestibilă a fost găsită în mormintele unorfaraoni.
Mierea este esențială pentru albine, deoarece, în lunile de iarnă, acestea trebuie să mențină în viață și să facăzumzetocoloniede aproximativ 10 000 de albine. Bondarii și viespile, pe de altă parte, își lasă colonia să moară și permit doar reginei să supraviețuiască, ceea ce le permite să producă cantități mari de miere. Albinele domestice au nevoie de cel puțin 20-30 de kilograme de miere pentru a supraviețui., ceea ce le permite să producă cantități mari de miere. Albinele domestice au nevoie de cel puțin 20-30 de kilograme de miere pentru a supraviețui unei ierni obișnuite. Adesea se produce un supliment de miere pentru a face fațăprădăriinaturale. De aceea, ele sunt ideale pentrucreștereade către om.gt;prădăriinaturale. De aceea, ele sunt ideale pentrucreștereade către om, mai ales dacă condițiilemeteorologicesunt idilice în lunile de vară.
Câtă miere produce o albină?
O albină harnică produce o douăsprezecea parte dintr-olingurițăde cafea pe parcursul întregii sale vieți (care poate dura de la 36 de zile în plină vară la 3-4 luni în timpul iernii). Aceasta înseamnă că 12 albine produc această singură linguriță de cafea. O linguriță delicioasă de miere amestecată cutercisau cu unsmoothiepoate înveselimicul dejun, dar luați-vă un moment la fiecareînghițiturăpentru a aprecia devotamentul inimitabil al acestor mici insecte!
Beneficiile mierii
Există numeroasebeneficiipentrusănătateale mierii, care este utilizată pentru tratarea multorafecțiunide milenii. Iată câteva dintre ele.
- Mierea este bună pentrusânge
- Mierea este mai sigură decât zahărul
- Mierea este bună pentru adepțiiyoga
- Mierea esteantibacterianășiantiseptică.
- Mierea este un aliment energizant
- Mierea ajută ladigestiei
- Mierea combateinfecțiilepielii șiscalpului
- Mierea ajută copiii sădoarmă

Toate albinele produc miere?
Tipuri de albine
Un stup de albine melifere este format dintr-oregină, sute de trântori și mii de albinelucrătoare.
Albinele lucrătoare
Albinele lucrătoare reprezintă 99% din populația stupului și este probabil ca ele să fie singurul tip de albine pe care l-ați văzut. Toate suntfemeleși fac aproape toatămuncadin stup. Albinele lucrătoare trăiesc aproximativ 45 de zile, iar sarcinile pe care le îndeplinesc depind de vârsta albinei lucrătoare.
Albinele lucrătoare sunt responsabile dehrănirealarvelor, îngrijirea reginei,curățareastupului,controlultemperaturastupului, săcolectezeși săpregăteascăhrana, săpăstraadăpostulși de a fabricafaguri de miere.
Albinele lucrătoare au unac cu ghimpipentru a se proteja pe ele însele și pentru a proteja stupul. Când albina lucrătoare este nevoită să-și folosească acul, acesta se înfige în pielea victimei. Când încearcă să se îndepărteze de victimă, acul rămâne atașat de sacul cuvenin, care continuă să pompeze venin până când acesta se golește. În consecință, albina lucrătoaremoare.
Picioarelealbinelor lucrătoare sunt prevăzute cuperiispeciale, fiecare dintre ele fiind concepută pentru a îndeplini diverse sarcini, cum ar fiperiatulpolenului dinochi, curățareaantenelor,ștergereaprafuluide pearipișiîmpachetareapolenuluipe picioarele din spate. O altă adaptare a albinei lucrătoare constă în douămaxilareîn formă de lingură care se mișcă orizontal pentru a colecta polenul și a mesteca ceara. Sub abdomen se află glande de ceară utilizate pentru a construicuibulal albinelor și pentru a astupa celulele fagurelui.
Bondarul
Bondariisunt singuriimasculi dintr-o colonie de albine. Ei au un singur scop, acela de ase împerecheacu reginele din alte stupi. Trăiesc aproximativ de două ori mai mult decât albinele lucrătoare, adică aproximativ 90 de zile.
Albinelemielifereau un corp marerotundși ochi mari; de asemenea, nu au ac. Nu se hrănesc singure când le este foame, ci își scotlimbași așteaptă ca o albină lucrătoare să le hrănească.
Albinelemasculitrăiesc în stupi doar în lunile de primăvară și vară, când colonia trece în modul desupraviețuire; în timpul iernii, ele părăsesc stupul. Bondarii părăsesc stupul în același timp cu noile regine și se îndreaptă spre zonele deîmperechereunde cele mai rapide bondari prind reginele. Odată ce un bondar s-a împerecheat, moare. Bondarii rămași mor când hrana se epuizează pentru iarnă.
Regina
Fiecare stup are o regină a albinelor, care estemamaîntregului stup. Ea este singura femelă care se poate împerechea și, în primăvară și vară, poate depune 1 500ouăpe zi. Înainte de a depune ouăle, regina inspectează fiecare celulă a fagurelui de miere pentru a se asigura că albinele lucrătoare îl curăță corespunzător.
Regina albinelor melifere are unabdomenlung și aripi mici și este mult maimaredecât restul albinelor din colonie. Regina producesubstanțechimice speciale care dauinstrucțiunișiinfluențeazăcomportamentul coloniei sale.
Pentru a crea regine, se eclozează larve sănătoase care, în loc să fie hrănite cu nectar și polen, sunt hrănite cu lăptișor de matcă. Lăptișorul de matcă este un aliment excepțional, bogat în nutrienți/strong>produs încapulalbinelor lucrătoare responsabile de îngrijirea larvelor. Regina albinelor trăiește aproximativ cinci ani, ceea ce este remarcabil mai mult decât celelalte albine din colonie. Se crede că acest lucru se datorează faptului cădietaei este compusă exclusiv din lăptișor de matcă, ceea ce a dus la credința oamenilor că lăptișorul de matcă poate prelungi durata de viață.
Imediat ce noile regine ale albinelor senasc, ele

Mierea este voma albinelor?
Ideea că mierea este „vomă de albine” provine din faptul că albinele mestecă și scuipă nectarul înainte de a-l transforma în miere. Majoritatea oamenilor sunt de acord cu aceastăipoteză, deoarece este vorba de o substanță care coboară în esofag, apoi într-un al doilea stomac, înainte de a fi regurgitată, ceea ce este cazul vărsăturii.
Cu toate acestea, aceasta este o abordare maitehnicăa acestei ipoteze. Trebuie să facem aicidistincțiaîntreregurgitareaalbinelor și vomamamiferelorpe baza faptului că nectarul și mierea prelucrate de albine nu intră niciodată în contact direct cu hrana prelucrată sau care ar trebui prelucrată în mod „digestiv”, așa cum este hrana din stomacul unui mamifer.
Locul în care albinele depozitează nectarul este ca un al doilea stomac, însă acesta nu este niciodată folosit pentru a digera alimentele la albinele melifere. Dimpotrivă, singurul său scop este de aconținenectarul.

Cum se transformă polenul în miere?
Producția de miere este unprocesîn mai multe etape, după cum vă puteți imagina. Să urmărim pas cu pas albinele care produc acestalimentprețios pentru colonie.
Etapa 1: Albinele lucrătoare colectează nectarul
Când albina lucrătoare găsește sursa de nectar, munca ei abia începe! Cu ajutorul trompei, ea aspiră nectarul din interiorul florilor, vizitând adesea peste 100 de flori în timpul unei singure călătorii de culegere.
Nectarul, împreună cu puținăsalivăde albine, este stocat într-un sac special numitstomac. Odată ce stomacul de miere este plin, albina lucrătoare se întoarce la stup pentru a-și depune încărcătura.
Etapa 2: Albinele lucrătoare transmit nectarul albinelor domestice
Înapoi la stup, albinele, numite albine domestice, așteaptă întoarcereaculegătoarelor. Albinele lucrătoare transmit nectarul albinelor care le așteaptă, pentru ca acestea să poată începe procesul defabricarea mierii. Când nectarul estemestecatși transmis de la o albină la alta,enzimelemodificăpH-ulși alte proprietățichimice.
În acest stadiu, amestecul de nectar și enzime conține prea multăapăpentru a putea fi depozitat pe timpul iernii. Albinele trebuie să depună eforturi pentru a-ldeshidrata.
Etapa 3: Albinele deshidratează mierea
O parte din apă este eliminată din miere pe măsură ce acesta trece de la o albină la alta. Dar albinele folosesc alte două metode pentru auscamierea. Mai întâi, eleîntindmierea pe fagure. Acest proces măreștesuprafațași permite o evaporare mai mare a apei.
Albineleventilează, de asemenea, aripile în apropierea mierii pentru a mărifluxulde aer și a evapora și mai multlichidul. În final, mierea va avea un conținut de apă de aproximativ 17-20%, față de 70% anterior. Albinele muncesc din greu pentru hrana lor!
Etapa 4: Albinele acoperă fagurele de miere cu ceară de albine.
Ultima etapă a procesului de fabricare a mierii este depozitarea. Mierea este depozitată în celulele fagurelui, unde va rămâne până când albinele vor fi gata să oconsume. Pentru ca mierea să rămână proaspătă, fiecare celulă este acoperită cu ceară de albine. Fabricareaceareide albine este un alt procesfascinant.
Mulți dintre noi considerăm mierea ca fiind ceva de la sine înțeles. Nu trebuie decât să mergem la magazin și să luăm un miere locală delicioasă pentru a o savura.strong>. Rareori ne gândim la tot timpul necesar pentru producerea mierii. Data viitoare când veți adăuga câtevapicăturide miere pepâinea prăjităsau ceaiului, mulțumiți sutelor de albine care au făcut acest lucru posibil!

Ceara de albine
Știați că tot ceea ce face o albină esteutilîntr-un fel sau altul? Desigur, cu toții cunoaștembeneficiileșiutilizărilemierei. Dar albinele nu se opresc aici! Ele produc și alte resurse vitale care pot fi utilizate de oameni: polenul de albine,lăptișorul de matcăși ceară de albine. Ceara de albine poate că nu atrage la fel de mult atențiaca mierea, dar joacă un rol important însuccescolonie.
Dacă încă nu ați ghicit, albinele duc o existență foarteordonată. Fiecare arerolulsă-l joace în cadrul coloniei, inclusivîngrijitoarele, culegătoarele,curățătoareleși chiar regina însăși. Este deci logic cacaselelor să fie la fel de bine planificate și funcționale ca și albinele însele. Stupii lor sunt alcătuiți din celule minuscule în formă de hexagon, perfect concepute pentru a oferi un spațiu maxim de depozitare folosind un minim de ceară de albine.depozitareutilizând un minim de ceară de albine.
Ce este ceara de albine?
Ceara de albine este elementulconstituental stupului. Albinele din genul Apis o produc pentru a construi fagurele de miere în formă de hexagon, unde albinele trăiesc, lucrează, își cresc puii și își depozitează rezervele de hrană. În forma sa naturală, ceara de albine este de fapt albă sau translucidă. Ea capătă culoarea aurie și strălucitoare pe care o asociem cu ceara de albine atunci când este colorată de polen sau de propolis.
Ceara de albine este alcătuită din aproximativ 300compușidiferiti. Compoziția sa poate varia ușor în funcție de locul în care trăiesc albinele. Albinele lucrătoare sunt responsabile de producerea cerii de albine. Ele auglandespeciale în partea inferioară aabdomenuluicaresecreteazăceara sub formă de foi subțiri numitesolzi. Să urmărim una dintre albinele lucrătoare în procesul de producție a cerii de albine!
Cum produc albinele ceară?
Primul pas începe atunci când o albină lucrătoare părăsește stupul pentru a căuta polen și nectar. Aceste albinetransmitnectarul și mierea altor albine carele vor consumași letransformăîn ceară. Albinele au nevoie de cantități mari de nectar pentru a produce ceară. De fapt, o albină trebuie sămănânceșase până la opt livre de miere pentru a produce o singură livră de ceară de albine!
Odată ce zahărul a fost transformat în ceară, albinele încep să o secrete prin glandele lor speciale. Ceara apare mai întâi sub formă de mici fulgi, dar este modelată și turnată de celelalte albine într-un mod fascinant. Albinele formează un lanț și transportă ceara secretată de-a lungul lanțului. Fiecare albină mestecă pe rând ceara pentru a o face flexibilă.lanțși transmit ceara secretată de-a lungul liniei. Fiecare albină mestecă pe rând ceara pentru a o facesuplășiflexibilă.
Odată ce ceara a atins starea ideală, albinele pot începe să construiască fagurii de miere de formă hexagonală. Fagurii sunt apoi umpluți cu miere și acoperiți cu ceară pentru a evita pierdereaumidității.
Cum se obține ceara de albine?
Majoritateaapicultorilorobțin ceara de albine dinoperculelede ceară care acoperă fiecare celulă de miere. Cu ajutorul unuicuțitîncălzit, apicultorul îndepărtează operculele, le colectează, apoi letopestepentru a separa ceara de mierea reziduală. Ceara fiind mai ușoară decât mierea, aceasta se ridică la suprafață. Apicultorul îndepărtează stratul superior de ceară și îl lasăsă se răceascăpentru a deveni o masăsolidăde ceară de albine.
Avantajele ceară de albine
Ca toate produsele fabricate de albine, ceara de albine are anumiteproprietățicare o fac foarteutilăîn gospodărie. Și, deoarece este o substanță naturală, multe persoane preferă produsele deîntreținere,frumusețeșibunăstarecare conțin ceară de albine în locul celor care conțin produse chimice necunoscute și potențialpericuloase. Ceara de albine este apreciată de oameni din întreaga lume datorită proprietăților salehrănitoareșicurative. Ceara de albine este benefică deoarece:
- Păstreazăhidratarea, ceea ce o face un remediu fantastic pentrupieleauscată.
- Conțineantioxidanțicare conferă pielii un aspectstrălucitorșiluminos.
- Acționează ca un sigilant pentru a proteja pielea detoxinelenocive dinmediul înconjurător.
- Protejeazăpielea, permițându-i în același timp sărespire.
- Areproprietăți antiinflamatoriiși poate ajuta la vindecareatăieturilorșivânătăile.
- Conținevitamina Acare favorizeazăregenerarea celulară

Concluzii despre albinele melifere
Cum vă place mierea? Într-un smoothie?Întinspe pâine prăjită? În strat subțire peclătite? Acestingredientemblematic ridică orice desert la un nivel superior și este atât de naturaldeliciosîncât ați devora fără îndoială aceastăminunede miere în câteva secunde. Cel mai impresionant lucru este că toate acestea sunt rezultatul muncii de o viață a unei creaturiminusculă, dar incredibil detalentată: albina.
Mierea este delicioasă și nutritivă, fără îndoială! Viața albinelor melifere este dedicată susținerii coloniei. Fiecare albină are un rol de jucat, iar acest rol trebuie îndeplinit pentru ca colonia săprosper.Producțiași depozitarea mierii sunt una dintre modalitățile prin care albinele asigură succesul stupului. Noi credem că procesul de fabricare a mierii esteincredibil! Dar tu, ce părere ai? Lasă-ne un comentariu! Înainte de a pleca, citește și articolul nostru despre omizi și fluturi!
